• Chablis A.C. Jean Dauvissat 2012 Chardonnay Witte Wijn 75cl

Chablis Jean Dauvissat 2012 Chardonnay Witte Wijn 75cl. Actie 12,25 vanaf 6 flessen.


Domaine Jean Dauvissat Père et Fils behoort tot de absolute top van Chablis. Nergens anders ter wereld worden er van Chardonnay zo’n elegante, sterk minerale en karaktervolle wijnen gemaakt als bij Jean Dauvissat. Kalkrijke bodems (gefossiliseerde oesterbanken) geven de wijn zijn ongekend mineraal en uniek karakter. Deze wijngaard, met niet minder dan 53 percelen, beslaat meer dan 22 hectare wijngaarden. Door de verschillende terroirs worden van dezelfde druif sterk verschillende wijnen gemaakt. Enkel de Héritage en de Premier Cru ‘Homme Mort’ worden door een gedoseerd houttoetsje gedragen. De andere wijnen weerspiegelen de relatie tussen terroir en druif. Alle wijngaarden worden volgens de ‘Lutte Raisonnée (=geoorloofde bestrijding)’ bewerkt.

DE WIJN:      De druiven worden deels machinaal geplukt omdat ze geheel ontsteeld dienen te worden; in de kelders worden de druiven ontdaan van alle onrechtmatigheden zoals bladeren, steeltjes en onrijpe druiven, waarna ze voor 2½ uur geperst worden om maximale extractie van de smaakstoffen uit de schillen in de jus te verkrijgen. Na de gisting wordt de wijn op stalen tanks gelagerd waarbij door battonage extra rondeur en smaak wordt verkregen. Door te koelen onder de 0ºC wordt voorkomen dat er nog wijnsteenzuur in de wijn kan komen. Daarna wordt de wijn gefilterd, geblend en afgevuld op fles.

WIJNOMSCHRIJVING        Een echte expressie van terroir. Helder van kleur, met groenige schijn. In de neus, groene appel en bloemen. Deze Chablis is zeer fijn in de mond, subtiele mineralen met een indrukwekkende structuur.

WIJN / SPIJSCOMBINATIES:        De wijn is perfect met alle soorten salades, visbereidingen en diverse pasta’s. Zeer goed zó!


Land:              Chablis, Frankrijk

Wijngaard:      Diverse wijngaarden uit de Chablis

Terroir:           Kalksteen (gefossileerde oesterbanken)

Opbrengst:      1,8 kg / wijnrank

Druivesoort:    100% Chardonnay

Alcohol-%:      13 – 13,5%


 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Chablis A.C. Jean Dauvissat 2012 Chardonnay Witte Wijn 75cl

  • Model: 43043
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Prijs € 12,45

  • Incl BTW € 15,06
  • Statiegeld: € 0,00

  • 6 of meer € 14,82

Gerelateerde producten

Kurkentrekker Baltaz Metaal

Kurkentrekker Baltaz Metaal

Zeer luxe kurkentrekker met uitgekiende hefboomtechniek.Materiaal: Metaal..

€ 57,48 Excl. BTW: € 47,50

Tags: Chablis, Jean Dauvissat, Pere et Fils, Witte, Wijn, chardonnay,